Hemşire

Başvuru Yap

Almanya Federal Hükümeti'nin  01 Mart 2020 de çıkardığı ‘’Göç Yasası'' kapsamında bilgilendirmedir.

Sanayi ve Ekonomide dünya devi olan Almanya'nın başarılı olmasındaki etkenleri incelediğimizde, nitelikli eleman istihdamının öne çıkan faktörlerin başında geldiğini görebiliyoruz. Bu özelliğiyle Almanya, Avrupa Ülkeleri arasında en müreffeh ülkelerin başında gelmekte ve ülkesinde yaşayan bireyler de, bu imkanlardan azami ölçüde yararlanmaktadır.

Almanya, dünyada en ileri eğitim modellerini kullanarak, Meslek Eğitim Programları yürüten bir ülke olarak, hem ülke içinde nitelikli iş gücü yetiştirme, hem de ülke dışından aradığı niteliklere uygun personeli ülkesine getirme konusunda ciddi programlar uygulamaktadır. Almanya Federal Hükümeti'ni 01 Mart 2020'de çıkardığı ’’ Nitelikli Göç Yasası‘’ da bu amaca yöneliktir.

Nüfusun giderek yaşlandığı Almanya'da, Sağlık Sektöründe yüksek miktarda hemşire açığı
bulunmaktadır. Ülkemizdeki 4 yıllık Lisans Eğitimini tamamlamış Hemşireler, diploma ve meslek denkliklerinin ilgili Alman makamlarınca onaylanması, dil eğitimini tamamlaması ve Almanya'da bu mesleklerine devam edebilecekleri iş ve ikamet edecekleri bir yer bulmaları halinde mesleklerini bu ülkede sürdürebilirler.

SÜRECİ NASIL YÖNETİYORUZ?

Almanya Federal Hükümeti ‘’Göç Yasası’’ kapsamında, Almanya'da faaliyet yürüten ve Almanya'da bu konuda faaliyet gösteren kişi ve kurumlara danışmanlık yapan, Türkiye'de faaliyet gösteren firmaların mutlaka Almanya ayağındaki çözüm ortaklarının ve danışmanlık hizmeti verdiği kurumların deneyimli ve güvenilir olması gerekmektedir.

AMR Global olarak, Almanya Federal Hükümeti'nin  01 Mart 2020 yılında çıkardığı ‘’Göç Yasası‘’ kapsamında faaliyetlerini yürüten, Türk - Alman Ticaret Köprüsü'nün Almanya'da yoğun olarak ilgilendiği Hizmet Sektörü, Sağlık Personeli, Teknik Hizmetlerdeki ‘’Nitelikli İş Gücü’’ ne yönelik ve Ausbildung konusunda Türkiye'de yürüteceği faaliyetlerine danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Lisans düzeyinde eğitim almış hemşirelerin Almanya'da çalışmaya başlayabilmesi için, bir takım
prosedür, iş ve işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.
 

Bu anlamda, yapılması gerekenleri;
1- Denklik İşlemleri,
2- Almanya'da İş Talebi ve İkamet edilecek yerin temini,
3- Dil Eğitimi,
4- Vize İşlemleri olarak belirtebiliriz.

1- DENKLİK İŞLEMLERİ
   Denklik işlemi; Mezun olduğunuz okul ve oradan alınan diplomanın, Almanya'daki eğitim
sistemindeki karşılığı veya eşdeğeridir. Denklik başvurusu sırasında; elimizde bulunan, çeşitli
hizmet içi eğitim eğitim sertifikaları, yurt içi ve dışındaki diğer deneyimlerinizin de bilgi olarak
eklenmesinde yarar vardır. Genel olarak, 3-6 ay civarında süren bu süreçten sonra, yetkili
makamlar, denklik başvurusuna olumlu yanıt vermiş ise diplomanız ve mesleki yeterliliğiniz
Almanya'da geçerli demektir. 

    Denklik kurumu, Hemşirelik Eğitiminde aldığınız dersler ve ders saatlerini transkript incelemesi
sonucunda uygun ve yeterli bulmadığı takdirde, kısmi denklik işlemi yapılarak, sizin ortalama 2 yıl süren bir staj döneminiz başlıyor. Staj döneminde de, normal alacağınız ücrete yakın bir ücretle çalışıyor ancak; daha çok hasta bakımı veya yaşlı bakımı gibi işlerde çalışıyorsunuz. Staj sonunda vereceğiniz sınavdan sonra mesleğinize başlıyorsunuz.

AMR Global olarak denklik işlemlerinizi biz yürütüyoruz.

2- ALMANYA'DA İŞ VE EV BULMA
Denklik işlemlerinizin bitmesinden sonraki süreç olan; Almanya'da çalışılacak iş yeriyle (Hastane) sözleşme yapmak ve iş yerinize uygun ikamet edeceğiniz yeri de temin ederek iş ve oturum izninizi almak, Türk-Alman Ticaret Köprüsü'ne ait bir yükümlülüktür. Bu konuyla ilgili bütün detayları da danışmanlık hizmeti olarak, danışanlarımızla paylaşıyoruz. 

3- DİL EĞİTİMİ
Almanya'da hemşire olarak çalışmak için B2 düzeyinde dil eğitimi almak şarttır. Ancak ; B1 Düzeyinde Almanca sertifikanız olması durumunda da, çalışma ve oturma izni alabiliyorsunuz. Bu durumda, B2 dil seviyesine ulaşıncaya kadar olan süre içinde, hemşire ücretinden daha düşük bir ücretle, hasta bakımı ve yaşlı bakımı gibi işlerde çalışabiliyorsunuz. Burada en önemli nokta, dil eğitiminin kaliteli olmasıdır. B1 veya B2 düzeyinde Almanca öğrenmek için kendinize gerçek bir hedef saptamak ve işinizi ciddiye almak durumundasınız. Bu anlamda, dil kursu
alacağınız kurum, kullanılacak araç-gereç ve materyaller ile kullanılan dil öğrenme yöntemleri
önem arz etmektedir. Bu konuda AMR Global olarak sizi, kendi kurumumuzda eğitiyor, Türkiye ve Almanya'nın yetkin dil kurumlarıyla buluşturuyoruz. Dil Eğitimi sonucunda, Almanya'nın Goethe, Telch, TestDaf gibi resmi olarak tanıdığı kurumların yapacağı dil sınavından alınacak sertifika da vize işlemlerinin yapılması için gereklidir.


4- VİZE İŞLEMLERİ
Hemşire olarak, denklik işlemleriniz için, Alman makamlarına başvuru yapılmasıyla birlikte, dil
eğitimine başlıyoruz. Türkiye'de dil eğitiminiz devam ederken, Türk-Alman Ticaret Köprüsü tarafından Almanya'da iş talebiniz alınmış ve ikamet sorununuz çözülmüş olacaktır. Denklik Belgeniz, Almanya'dan alınmış iş talebi ve ikamet bildirimi ve dil sertifikası birlikte firmamızca vize dosyanız hazırlanarak, Alman Konsolosluğu'na vize başvurunuz yapılıyor.

Değerli Ziyaretçimiz; Detaylı Bilgi ve Danışmanlık Hizmetlerimizden faydalanmak için; 

Lütfen iletişim formunu doldurunuz.

Almanya Federal Hükümeti ‘’Göç Yasası''na göre, Hemşire olarak, Almanya'da Oturum ve İş İzni alabilmenin şartlarından biri de en az B2 seviyesinde Almanca dil bilgisine hakim olmaktır. B1 seviyesinde Almanca dil bilgisi size Almanya da oturum ve iş izni alma konusunda yeterli bir dil seviyesidir. Ancak; bu durum da kısmi denklik yapılarak, B2 dil seviyesine ulaşıncaya kadar, yardımcı hemşire pozisyonunda çalışırsınız.

 

jojobetCasibom GirişJojobet ÜyelikcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL