Mekatronik

Başvuru Yap

Almanya Federal Hükümeti'nin  01 Mart 2020'de çıkardığı ‘’Göç Yasası'' kapsamında bilgilendirmedir. 

    Mekatronik bölümü, hassas ve zeki ürün tasarımında, talep ve sorunlara çözüm getirmek üzere, makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar bilim dallarının birleşimini ifade eden disiplinler arası bir daldır. Yapılan iş rutin olmadığı için sürekli problem çözme ve tasarım yaparlar. Bu da mesleği hareketli ve zevkli hale getirir.

Mekatronik teknikeri olabilmek için üniversiteden önce lisede de ilgili alanlarda eğitim almak gerekmektedir. Meslek liselerinde bulunan Elektronik, Otomasyon, Mikro Teknik, Metalurji, Tesviye gibi bölümlerde mekatronik teknikerliği için temel eğitim verilmektedir. Üniversite eğitimi ise üniversitelerin meslek yüksek okullarında bulunan Mekatronik bölümünde alınmalıdır. Bu eğitim 2 yıl (önlisans) sürmektedir.

Mekatronik teknikeri; teknolojik alanda bulunan her türlü elektronik, mekanik ve elektrikli cihazların üretilmesinden bakım ve onarımlarının yapılmasına ve işletilmesine kadar tüm detayları ile ilgilenen kişidir. Mekatronik mühendisi gözetiminde çalışmalar yürütür.

Almanya Otomotiv ve Demir-Çelik alanında olduğu kadar, Elektrik-Elektronik Sektöründe de Dünya devi bir ülke olması ve sürekli yeni teknoloji ve daha fazla ürün ihtiyacı dolayısıyla, sürekli bir şekilde mekatronik alanında kalifiye eleman ihtiyacı duymaktadır. 

Almanya Federal Hükümeti ‘’Göç Yasası''na göre, Mekatronik dalında, Almanya'da Oturum ve İş İzni alabilmenin şartlarından biri de en az A2 seviyesinde Almanca dil bilgisine hakim olmaktır.