Sağlık

Başvuru Yap

AUSBİLDUNG NEDİR?
Almanya, Avrupa Ülkeleri arasında ‘’Meslek Eğitimi’’ ve ‘’Kalifiye İş Gücü‘’ yetiştirme alanında son derece başarılı bir ülkedir. Almanya'da Meslek Eğitimi veren kurumlardan alınan belgeler bütün Avrupa Ülkelerinde geçerli olup, üst derecede de kabul görmektedir. Almanya'da bu kurumlardan alınan ‘’Meslek eğitimi’’ne ‘’Ausbildung’’ denilmektedir.

 

AUSBİLDUNG SÜRESİ NE KADARDIR?
Meslek Eğitimi alınacak branşlara göre değişiklik göstermekle birlikte, Ausbildunglar 1 ila 3 yıl
arasında sürer. Bu zaman zarfında, hem teorik hem de pratik uygulamalara dayalı eğitim alınır. İlk dönemden itibaren haftanın 1 günü okulda teorik dersler alınıp, diğer 4 gün ise sahada, iş yerinde pratik yapılır, deneyimler elde edilir. AMR Global olarak; Sağlık, Yaşlı Bakım, Aşçılık, Gastronomi ve Teknik alanlarda Ausbildung yapmak isteyenlere yönelik danışmanlık hizmeti verdiğimizden, bu alanlardaki Ausbildung süreleri 2,5-3 yıl civarında sürmektedir.

 

ALMANYA'DA MESLEK EĞİTİMİNİN KİŞİYE KATKISI NE OLUR?
Almanya'da bir Meslek Eğitimini tamamlamışsanız, kalifiye eleman olarak kabul görürsünüz.
Almanya'da kalifiye elemanlar daha çok rağbet görür ve kalifiye olmayanlara göre de doğal olarak daha yüksek ücret alır. Dolayısıyla, Meslek Eğitimini tamamlamış bir kişinin kariyer planlaması ve geleceğini inşa etmekteki şansı daha yüksek olur.
Meslek Eğitimini (Ausbildung) tamamlamış olana ilgili kurum tarafından sertifikası verilir.
Sertifikasını alan bir kişi yüksek maaşlı bir işte çalışabilir, bir iş kurabilir, eğitime devam edebilir veya üniversiteye başlayabilir.
Aldığınız eğitim size sadece bunları vermekle kalmaz, size aynı zamanda Almanya'da oturum izni sağlar.


AUSBİLDUNG KAYITLARI HANGİ AYLARDA YAPILIR?
Yılda 2 dönem kayıt yapılır. İlk dönem, Eylül-Ekim aylarında, ikinci dönem kayıtlar ise; Mart – Nisan aylarında gerçekleştirilir.

 

MESLEK EĞİTİMİ ALABİLMENİN KOŞULLARI NELERDİR?
- Ausbildung yapacağınız okulda ve çalışacağınız iş yerinde Almanca konuşulacağından, B2
seviyesinde Almanca öğrenmeniz gerekir.

- Meslek Eğitimine başlamanız için gerekli mezuniyet belgenizin (diploma) Almanya'da
Denkliğinin alınması gerekir.
 

- Ausbildung eğitiminin alınacağı eğitim kurumunun bulunması ve kabul belgesinin alınması
gerekir.
 

- Almanya'da Meslek Eğitimi yapacaklara oturum izni gerekmektedir yani ikamet edeceği bir
evin olması gerekir.
(Bütün bu koşulların sağlanması AMR Global ve Almanya'daki çözüm ortağımız Türk-Alman Ticaret Köprüsü'nün danışmanlık hizmetleri kapsamındadır.)
Ayrıca; Evrakların tercümesi, 1 Yıl boyunca Danışmanlık, Vize Mülakatı ve Vize İşlemlerinin
hazırlanması gibi teknik konular da danışmanlık hizmetlerimizin içindedir.

 

BİLMENİZ GEREKENLER
Bazı özel okullar hariç, Ausbildung yapılan kurumlara harç ücreti ödenmez. Meslek Eğitiminiz
sırasında, 600-800 Euro arasında devlet destekli öğrenci yardımı alırsınız. Öğrenci yardımının devlete geri ödemesi yoktur. Bu yardımı alma şartları arasında 30 yaşın altında olmak ve en az 2 yılda Ausbildung tamamlama zorunluluğu vardır. 30 yaşın üzerinde olanlar da Ausbildung yapabilir ancak; Öğrenci yardımı alamazlar (40 yaşa kadar)
 

NİTELİKLERİNİZE UYGUN BİR MESLEK ALANI SEÇMELİSİNİZ
Almanya'da aldığınız Meslek Eğitimi Türkiye'ye göre farklılıklar gösterebilir. Örneğin: Hemşire olmak için Türkiye'de 4 yıllık bir üniversite bitirmek gerekirken, Almanya'da 3 yıllık Ausbildung eğitim süresi hemşire olmak için yeterli bir süreçtir ve buradan sertifikasını alan bir hemşire, Avrupa'nın bütün ülkelerinde rahat çalışabilir.
 

Mesai kavramının belli olduğu(8 saat), iş tanımınızın, nelerle ilgili çalışacağınız ve sorumluluklarınızın belli olduğu nezih ortamlarda çalışmak ve kendinize yeni bir hayat kurmak istiyorsanız. Doğru adrestesiniz. 

AMR Global ve Türk Alman Ticaret Köprüsü işbirliğiyle size ve ailenize yeni yaşam sunuyoruz!